Personvernerklæring

Hvem vi er

Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi håndterer dine personopplysninger i forbindelse med kjøp av produkter og tjenesteytelser, og din generelle bruk av våres hjemmesider og læremiddel, herunder bruk av Hugin og Munin, som forbruker, elev, lærer/underviser og medarbeider hos en av våres samarbeidspartnere og kunder.  

Dataansvarlig og databehandler  

 1. Magisk Kunnskap AS er den dataansvarlige . Det betyr av vi er ansvarlige for håndteringen og behandlingen av personopplysningene dine. Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig at håndteringen av dine personopplysninger foregår i henhold til gjeldende norsk personopplysningslov.  
 1. Når vi leverer læremiddelet, Hugin og Munin, til utdanningsinstitusjoner, er vi databehandlere. Det betyr at vi behandler personopplysningene dine på bakgrunn av en databehandleravtale mellom eier av utdanningsinstitusjonen (skoleeier), kommune eller fylkeskommune, og vår virksomhet i henhold til gjeldende norsk personopplysningslov. Eier av utdanningsinstitusjonen (skoleeier), kommune eller fylkeskommune, fungerer da som behandlingsansvarlig, og må følge særlige plikter, på sin side, for å overholde kravene i norsk personopplysningslov.  

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Formålet med behandlingen av personopplysningene

Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål: 

 • Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt 
 • Kundebehandling og informasjon om våre produkter 
 • For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen 
 • Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg 

Vi ber om dine personopplysninger for å: 

 • Svare på forespørsler 
 • Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger 
 • Opprette og opprettholde en salgsdialog 
 • Sende informasjon som kan være av interesse for deg 
 • Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Vi vil sikre oss at personopplysningene dine kun innsamles og behandles i henhold til et eller flere av følgende formål 

 1. levere produkter, tjenesteytelser og læremiddel, som din utdanningsinstitusjon har bestilt  
 1. besvare eventuelle spørsmål, henvendelser eller innsigelser du har  
 1. informere deg om endringer i produktene, tjenesteytelsene eller læremiddelet vårt  
 1. for å sende deg direkte markedsføring og gi deg opplysninger om de produktene, tjenesteytelsene og eventuelt læremiddelet, du tidligere har kjøpt hos oss, eller som du har rettet en forespørsel om, og for at du kan delta i konkurranser eller kampanjer 
 1. for å forhindre misbruk og svindel  
 1. for å forbedre hjemmesiden, produktene, tjenesteytelsene og læremiddelet  
 1. for å lagre og oppbevare personopplysninger i det omfanget, som er nødvendig for å overholde forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven, bokføringsloven og andre rettslige forpliktelser Magisk Kunnskap AS måtte ha.   

3.2 Vårt grunnlag for behandling er:  

 1. Behandlingen av personopplysninger er nødvendig for å kunne oppfylle en avtale, som du eller din skoleeier er en part i, i forbindelse med formålene beskrevet i punkt 3.1, a-c.  
 1. Behandlingen er basert på det samtykke du gir til markedsføring og opplysninger beskrevet i punkt 3.1 d. Hvis grunnlaget for behandling av personopplysninger er samtykke, har du rett til å tilbakekalle samtykket ditt.  
 1. Behandlingen er nødvendig for at Magisk Kunnskap AS skal kunne forbedre brukeropplevelsen og sikkerheten i forbindelse med formålene beskrevet i punkt 3.1 e-f.  
 1. Behandlingen er nødvendig for at Magisk Kunnskap AS skal kunne overholde sine rettslige plikter jf. punkt 3.1 g.  

3.3 Når vi er databehandler for skoleeier og utdanningsinstitusjonen din, behandler vi personopplysningene dine på bakgrunn av en databehandleravtale inngått mellom vår virksomhet og skoleeier, som er i overensstemmelse med gjeldende norsk lovgivning.  

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.