Drivkraft – Magisk Kunnskap er en av finalistene til Årets sosial entreprenør

Det umulig er mulig

Min største drivkraft har alltid vært og er ungdommene jeg har møtt opp gjennom årene. Ungdom med håp og drømmer om en trygg framtid. Ungdom med læringslyst og pågangsmot. Å se ungdom mestre og lykkes med skolen, til tross for utfordringer og språkbarrierer er en premie i seg selv.  Jeg møter stadig på tidligere elever og det varmer hjertet å se dem i arbeid, som lærlinger og i utdanning.

Dere tror at det er jeg som har lært dere at det umulige er mulig, men uten dere hadde jeg aldri tatt sjansen på å starte opp et eget selskap og skape læremiddelet Hugin og Munin. 

Jeg trodde det var umulig, men du viste meg at det er mulig

Gutt 18 år

Foto: Mustafa Sevinc

Jeg har fått muligheter til ting jeg ikke kunne drømme om før

Gutt 17 år

Inspirert av lærere i hele landet

En annen viktig drivkraft er alle dere lærere, som tålmodig har ventet, som gir tilbakemeldinger og deler entusiasme over å kunne bidra til at enda flere ungdommer lykkes i skolen, med utgangspunkt i Hugin og Munin.

Det har blitt mange kurs og forelesninger rundt om i Norge. Disse møtene med andre lærere har gitt meg inspirasjon til å fortsette

Du har tatt undervisningen min til nye høyder! Det du bidrar inn med er magisk for både elevene dine og mine, og meg som lærer! 

Marianne

I dag har jeg begynt å prøve ut Selvbiografi-læringsstien med elevene. Vi er superfornøyde! Ellers må jeg si jeg gleder meg veldig til å jobbe med dette fremover

Hilde

Årets sosial entreprenør

Jeg skal ikke stikke under en stol, at noen dager er det utfordrende å være sosial entreprenør. Å nå fram til rett person og få tingene til å gå rundt har vært en lang, og til tider krevende reise. Å jobbe på tvers mellom det private og det offentlige er en kunst som krever en god porsjon tålmodighet, is i magen og guts.

Derfor er det ekstra stas at vi nå kan feire at vi er en av tre  finalister til den prestisjefylte prisen som Årets sosial entreprenør. For oss så betyr det å være i denne finalen utrolig mye, og vi føler oss allerede som vinnere.

Foto: Mustafa Sevinc.

Ferd-prisen Årets Sosiale Entreprenør

Ferd-prisen Årets Sosiale Entreprenør er en  pris som belønner selskaper som har vist at de kan gjøre en positiv og varig forskjell i samfunnet, og som har potensial til å bidra til å løse viktige sosiale utfordringer i Norge. Kriteriene som de nominerte vurderes etter er innovasjon, skalerbarhet og økonomiske- og sosiale resultater. I år vurderes også de nominerte på deres bidrag til å øke gjennomføringen av grunnskole og videregående skole.

Redusere frafall i videregående

Frafall i videregående opplæring er et problem både på et individuelt og et samfunnsøkonomisk plan. Mange ungdommer føler på og opplever utenforskap. Det er også mange som strever med å få aksept for identiteten og bakgrunnen sin og finne tilhørighet i et nytt samfunn. Å redusere frafall i videregående og forebygge utenforskap er derfor et viktig mål for oss i Magisk Kunnskap.

Å unngå at unge dropper ut av skolen er helt avgjørende for å opprettholde og finansiere velferdsordningene i Norge. For den enkelte er skolen viktig for mestring, personlig utvikling og som sosial arena.

Å bidra til at flere lykkes i skolen, er en viktig drivkraft. Vi er opptatt av at det vi gjør virker. Og for å etterprøve målene våre, forbedre oss og sikre at vi faktisk gjør en forskjell har vi i høst samarbeidet med UiO om et forskningsprosjekt som har sett etter elevenes opplevelse og bruk av læremiddelet Hugin og Munin. 

Jeg syns Hugin og Munin er mye bedre enn de andre nettsidene jeg så før og ja, jeg syns det er mye lettere å forstå hva det er jeg skal gjøre eller hva jeg har lest akkurat nå 

Elev i VGS

Takk

Takk til Ferd og NHO for at dere setter fokus på gjennomføring i skolen, at dere løfter fram og anerkjenner oss sosial entreprenører, den jobben vi gjør og ser potensiale i våre løsninger. Dere gir oss pågangsmot og optimisme for framtidas skole.

Takk til, hvem det nå er som nominerte oss i utgangspunktet og takk til juryen som har tatt oss med helt fram til målstreken.

Takk til lærere som deler tilbakemeldinger, slik at vi hele tiden kan forbedre oss og Takk også til skoleledere og skoleeiere som tør å gi muligheter og ønsker å bidra til å gjøre en positiv forskjell i opplæringen av denne elevgruppa.

Sist, men ikke minst –  Takk til alle dere ungdommer som har delt og stadig deler deres erfaringer, drømmer og behov. Dere har lært meg så utrolig mye og uten dere hadde det ikke vært noe Hugin og Munin.