Jeg har gjort meg noen tanker om suksess. Hva er suksess? Hvordan vet vi at vi har oppnådd suksess?

Våren 2022 var vi så heldige å få være med i Impact StartUp sitt akseleratorprogram. Impact StartUp hjelper oppstartsbedrifter, som forsøker å løse viktige samfunnsproblemer og som vil utgjøre en forskjell, med å lykkes!  Det har vært en eventyrlig og lærerik reise. Om 2 uker er det DEMO Day, som avslutter eventyret. 

Pitch?

Vi skal pitche, altså presentere Hugin og Munin for potensielle partnere, kunder, investorer og andre som kan være interessert i å være med å påvirke og løse viktige samfunnsutfordringer. 

Pitchen skal være på maks 5 minutter og det er mye viktig informasjon som må med.  

  • Hva er samfunnsutfordringen vi løser 
  • Hvordan kan Hugin og Munin bidra til å løse problemet 
  • Hvordan vet vi at det virker? Hvilke suksesser har vi oppnådd? 
  • Hva er vår forretningsmodell? Betalende kunder, er de villig til å betale? Konkurrenter… 
  • Hvordan kan vi måle og vise at Hugin og Munin vil gjøre en forskjell framover 
  • Og… hva er våre planer framover 

Alt dette skal med på 5 minutter. De av dere som kjenner meg, har møtt meg i kurssammenheng eller lignende vet at det kan bli en utfordring.  

Et nytt språk

I helga har jeg prøvd å pusle sammen en presentasjon og det har ført til en del refleksjoner. Som nyoppstarta selskap er det fort gjort å gå seg vill i jungelen av nye begreper, – salg, strategi, markedsføring, topplinje, bunnlinje dobbel og trippel.  

Men, hva er egentlig suksess?

Å sette ord på problemet vi løser, hva vi har oppnådd, hvilke suksesser vi har hatt og hvordan vi vet at det vi gjør virker, fikk meg til å tilbake til starten i 2016.  Fordi – Suksess for oss handler ikke først og fremst om penger, men det å faktisk gjøre en forskjell for nyankomne ungdommer. Og etter å ha bladd meg gjennom Glimt fra et flerspråklig klasserom, smilt, grått, tørket tårer, og ledd høyt for meg selv, er jeg ikke i tvil om at vi allerede har lykkes med det.   

Det er ikke plass i min 5 minutters pitch, til å få fram alle disse suksessene – men jeg vil dele og løfte fram noen av disse øyeblikkene med dere i dette innlegget.  

Du har tatt undervisningen min til nye høyder! Det du bidrar inn med er magisk for både elevene dine og mine, og meg som lærer!

Marianne Bjørnsen

lærer

Å samarbeide ga meg bedre læring, det var fint å hjelpe hverandre og alle kunne bidra. 

Ali

elev

Jeg tror Tone er magisk!

Hassan

Tone lærte meg at det umulig er mulig!

Amir

Bloggen din er helt fantastisk! Jeg har brukt oppleggene dine rundt sang i undervisningen. Til slutt gjennomførte klassen tegneprosjekt i grupper der de måtte velge seg en av sangene og tegne ut dra tema. Gruppene måtte presentere resultatet sitt muntlig for de andre. Jeg ble helt rørt over kreativiteten og innsatsen de la i oppgaven sin. Admiral P har virkelig fått en posisjon i klassen 👏🏻👏🏻😄 Tusen takk til deg og dine meget inspirerende undervisningsopplegg ❤️ 

lærer

Jeg må si jeg beundrer arbeidet du gjør i klasserommet ditt, og jeg har meget stor nytte av det du deler. Denne historien er sterk og vakker. Viktig og til etterretning. Kunne ønske jeg kunne møte deg en gang, og håper arbeidene og arbeidet du gjør danner grunnlag for et kurs med deg som kursleder.

Karoline

lærer Holmestrand

Regjeringens integreringsstrategi

Framover, skal vi skape flere slike suksesser og hjelpe enda flere ungdommer med å lykkes i skolen. 

 I regjeringens integreringsstrategi 2019-2022 er et av hovedmålene å: Gi barn og unge med innvandrerbakgrunn gode norskkunnskaper, grunnleggende ferdigheter og faglig kompetanse, gjennom likeverdige utdanningsløp fra barnehage til og med videregående opplæring

I Magisk Kunnskap har vi et mål om at en større andel nyankomne ungdommer skal gjennomføre videregående skole. og slik også få mulighet til å delta i arbeids- og samfunnsliv. I følge tall fra SSB, er det dessverre slik at denne elevgruppa har mindre sannsynlighet for å gjennomføre videregående skole. Vi vet at årsakene til dette er sammensatte og i Magisk Kunnskap, en foreløpig liten bedrift, kan vi ikke løse alle utfordringene alene. Men Hugin og Munin er vårt bidrag, til at elevene kan få et læremiddel, tilpasset sine behov. Et læremiddel som tar ungdom på alvor, gir mye støtte framfor forenklinger, har et ressursperspektiv og gir mulighet for tospråklig opplæring ogsa der hvor det mangler tospråklige lærere. 

Reisen vår med Impact StartUp, har handlet om forretningsutvikling, økonomiske og bærekraftige løsninger på samfunnsproblemer, det har vært utrolig lærerikt og verdifullt.  Gjengen i Impact Startup har hjulpet oss på veien, til å forstå og lære hvordan vi både kan ha en bærekraftig økonomi, samtidig som vi faktisk jobber med å løse et samfunnsproblem. 

Vi vil skape nye suksesshistorier med Hugin og Munin

Vår viktigste drivkraft er fortsatt å se flere ungdommer lykkes. Vi vil skape målbare positive endringer, og samtidig bygge en god og lønnsom virksomhet. For å nå målene våre og fortsette å skape suksesshistorier, trenger vi kunder. 

Vil du være med å bidra, så kan du starte med å fortelle en kollega, lederen din eller andre om dette innlegget.  

Skoleeiere og skoleledere er ansvarlig for at elevene får et godt opplæringstilbud, tilpassede læremidler og at lærerne har nødvendig kompetanse. — Hva vi tenker om det, kan du lese om her.