Luke 7 – “Skriv som Frode Grytten”

Bak luke 7 finner dere aktiviteten «Skriv som Frode Grytten», som er en øvelse i å skrive twitternoveller.

Skriv som Frode Grytten er en øvelse i å skrive twitternoveller. Twitternoveller består av kun 140 tegn, og følger man «oppskriften» til Frode Grytten, blir de bygd opp av fire elementer: karakter, karaktertrekk, grunnsituasjon og uventet hendelse/ubalanse. Twitternoveller er en fin aktivitet å bruke når elevene skal øve seg i å strekke språket sitt. Samtidig er det en overkommelig lengde på teksten. Det gir elevene muligheten til å oppleve mestring når de øver seg i å utvikle skriveferdighetene sine.

 

Hvordan skrive twitternoveller som Frode Grytten?

Lag 4 kort, ett kort for hvert element, karakter, karaktertrekk, grunnsituasjon og uventet hendelse/ubalanse. Del elevene i grupper eller par og be dem finne på innhold til hvert kort. Deretter skal de sette sammen kortene slik at det blir en twitternovelle på 140 tegn. Til sist kan hver elev skrive en twitternovelle på egenhånd. Vis dem gjerne tekstene vi delte på søndag som inspirasjon til innhold, tema og budskap.

 

God fornøyelse!

Drømmer og virkelighet

Send gjerne inn bidrag til vår skrivekonkurranse. Vi tar i mot bidrag på alle språk og her er det en fin anledning til å la elevene ta i bruk hele sitt språkrepertoar. Tema for skrivekonkurransen er “Drømmer og virkelighet”

For å delta

Bidrag sendes til: [email protected]

Frist: 17. des kl 16.00

Trekning: 23. des

Merk eposten med “skrivekonkurranse 2021” 

 

Kontakt oss!

5 + 9 =

Epost: [email protected]
Epost: post@huginogmunin
Telefonnummer: +47 911 07 634