Vi gratulerer Ali Mohammed med kulturstipendet 2021 fra Bamble kommune, for hans arbeid med boka «Griseflax». «Jeg er både stolt, glad og ydmyk for å få denne prisen», sier Ali Mohammed.

Når man har ambisjoner om å utvikle det beste læremiddelet for nyankomne ungdommer, er det helt essensielt å ha gode samarbeidspartnere. Hugin og Munin skal ha språkstøtte på 8 ulike språk, vi skal ta ungdom på alvor og vi vil gi dem et best mulig utgangspunkt for å klare seg i det norske samfunnet. Våre flerspråklige ressurspersoner og samarbeidspartnere har selv erfaring med å være ny i Norge, med å lære språk og forsøke å finne sin plass i et nytt samfunn og en ny kultur.

Framover vil du møte flere av dem her, men først ut er Ali Mohammed.

Ali, som bor i Bamble og jobber på Bamble videregående skole, har skrevet boka «Griseflax. Han har brukt sin egen bakgrunn som inspirasjon for boka, som han har gjort en fremragende jobb med. I boka har han samlet norske ord og uttrykk, som han har oversatt og forklart på somali, og som han sier selv «det er veldig viktig at vi som ikke har norsk som morsmål blir forklart typiske norske uttrykk». Han har gjort seg bemerket med denne boka, for han har vært gjest hos Lindmo, reist land og strand rundt, og nå har han mottatt Bamble kommunes kulturstipend 2021.

Det er veldig viktig at vi som ikke har norsk som morsmål blir forklart typiske norske uttrykk

Ali Mohammed

Forfatter, griseflax

Boka kan fungere som et oppslagsverk, men den er så mye mer enn det. Denne boka er, ifølge komiteen for kulturstipendet, et viktig grep for å bidra til bedre kommunikasjon og forståelse mellom mennesker med ulik språklig og kulturell bakgrunn. Som Ali sier, «disse ordene og uttrykkene er krydderet i det norske språket, og vi må ikke slutte å bruke dem, men heller forklare hva de betyr». Det er vi i Magisk Kunnskap helt enige i! Derfor skal vi ha med undervisningsopplegg i Hugin og Munin som forklarer norske ord og uttrykk. I Hugin og Munin bidrar Ali med å oversette grammatikk, ordlister og annet støttemateriell til somali.

Vi gratulerer så mye, og vi føler oss både stolte og glade for å ha med Ali på teamet vårt!

Se alle ressurser for ukrainsk og russisk i Hugin og Munin

Ja! Jeg vil motta informasjon om Hugin og Munin for ukrainske elever.