Glimt fra et flerspråklig klasserom har laget en ny påskekrim. For sju år siden kom den første påskefortellingen om Stian og Ali. Den er oversatt til en rekke språk og nå kommer altså endelig oppfølgeren!

Det hele startet i 2016 med Glimt fra et flerspråklig klasserom og det var begynnelsen, på det som i dag har blitt Magisk Kunnskap.

Så langt det lar seg gjøre, vil jeg fortsette å la Glimt fra et flerspråklig klasserom leve videre, men uten elever så blir det langt mellom glimtene.

Uansett, nå var det på tide med en ny påskekrim. Stian og Ali skal denne gangen reise til Tyskland og de gleder seg veldig. De skal reise sammen med Alis foreldre og to søstre. De har en lang togtur foran seg, men guttene er ved godt mot. Det skjer flere mystiske ting på reisen og Ali og Stian må igjen være detektiver.

Vi trenger din hjelp!

Påskefortellingene om Stian og Ali er helt gratis og åpent for alle. Den første fortellingen finnes nå på åtte språk, foruten bokmål og nynorsk, takket være en dugnadsinnsats blant tospråklige lærere rundt om i landet.

Jeg håper vi kan få til minst åtte språk, også for den nye fortellingen, men da trenger jeg hjelp! Hvis du vil bidra med en oversettelse så send meg gjerne en e-post – [email protected]

Lærer, dette er veldig bra. Jeg har lært mye norsk. Å lese på dari, hjelper meg å forstå. 

Mohammed

Elev

Å samarbeide ga meg bedre læring, og det var fint å hjelpe hverandre og alle kunne bidra. 

Ali

elev

I fjor kom Hvem har stjålet påskeegget? på ukrainsk. Les mer her

Hvor mange språk klarer vi i år?