Jeg har verdens beste jobb og gjennom denne bloggen vil jeg dele noen glimt fra hverdagen i klasserommet vårt. I C klassen møter du 16 motiverte, positive og engasjerte gutter fra Afghanistan og en lærer som brenner for jobben. Jeg har et hode fylt med kreative og morsomme ideer, som jeg håper og tror vil hjelpe gutta til å lære seg norsk, men også mye av det andre de vil trenge senere i livet.

 

Jeg vil dele mine ideer, erfaringer, gleder og sorger. Her vil det være et positivt fokus på undervisning og eksempler på alt vi kan få til, med de midlene vi har innen rekkevidde. Du vil få tips om digitale verktøy, klasseromsaktiviteter, uteaktiviteter, tospråklig fagopplæring, noen didaktiske refleksjoner og andre refleksjoner om livet i sin alminnelighet. Livet i klasserommet er aldri det samme, og selv om læreren kanskje ønsker seg en rød tråd gjennom dagen, blir det ikke alltid slik….

Noen viktige verdier for meg som lærer er å :

1. Ta seg tid til alle elevene
2. Vise interesse for, og bli kjent med elevene
3. Finne utfordringer som er tilpasset alle, den raske, den stille, han som trenger litt lengre tid, han som ikke har sovet så godt i natt, han som ikke klarer å sitte rolig og han som jobber iherdig.
4. Ha det gøy

Noen viktige stikkord for mitt læringssyn er:

  • ressursperspektiv
  • anerkjennelse
  • felleskulturell
  • flerspråklighet

Jeg som står bak siden heter Tone Evensen og er lærer på grunnskole for voksne. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.
Nå gleder jeg over å være i klasserommet og sette ut i praksis noen av mine mange ideer.

%d bloggere liker dette: