Tusen takk til alle dere som følger bloggen og gir meg gode tilbakemeldinger. Uten lesere hadde det ikke vært noen blogg. Å få den europeiske språkprisen er stort. Å få anerkjennelse for den jobben man legger ned gjennom en slik pris gjør meg både stolt og utrolig glad. Den europeiske språkprisen European Language Label deles hvert år ut til nyskapende prosjekter som har bidratt til å fremme læring av språk. SIU er ansvarlig for tildelingen i Norge.

Jeg prøver å beskrive med ord hvor glad jeg egentlig er, men har dere egentlig noen anelse om hvor vanskelig det er? Det er faktisk helt umulig. Så her kommer en liten videosnutt som viser akkurat hvor glad jeg er.

Syver Hanken, politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet, delte ut prisen på vegne av juryen. Under prisutdelingen fremhevet han at

flerspråklige klasserom er en realitet i alle europeiske land. Gode eksempler på hvordan mangfold, interkulturell dialog og flerspråklighet kan være en læringsressurs som har stor overføringsverdi

Videre sa han at

Den europeiske språkprisen er derfor ikke bare en verdsettelse, men også en oppmuntring til å videreutvikle «Glimt fra et flerspråklig klasserom».

Jeg lar meg oppmuntre og håper alle dere fortsetter å følge bloggen og deler den med enda flere av deres lærerkollegaer.

I sin begrunnelse framhevet juryen hvordan bloggen gjennom konkrete tips og forslag motiverer den enkelte lærer til å bruke flerspråklighet som en ressurs.
Bloggen er snart vist 200 000 ganger og for å feire den europeiske språkprisen, bloggen, elevene og alle andre gode grunner som dere kommer på så har jeg laget en liste over de mest populære innleggene siden starten i 2016.

Musikk i språkopplæringen
Å beskrive en venn
Å lese faktatekster på et andrespråk
Øve opp ordforråd
Å bygge broer fra hverdagsspråk til skolespråk
Arbeid med eksempeltekst
Oldemors perler og andre fortellinger
Samarbeidslæring og translanguaging
muntlige ferdigheter og samhandling

%d bloggere liker dette: