Tittelen på dette innlegget viser til elevenes egen blogg, som de publiserte i desember. Gjennom argumentasjon og demokratisk valg kom de fram til navnet “Prøv igjen”. Argumentasjonen for dette navnet var at uansett om ting er vanskelig, eller vi gjør feil… så kan vi alltid prøve igjen. 🙂

Disse tålmodige, modige, sterke og fantastiske, unge guttene jeg har blitt kjent med det siste året, får igjen livene sine snudd opp ned. Mottaket de bor på skal om noen få måneder legges ned og de må flytte fra vennene sine og et nærmiljø hvor de endelig har tatt sjansen på å senke skuldrene og føle en viss trygghet. De opplever at deres bestevenner, støttepersoner og romkamerater gjennom lang tid, rives vekk. Gutta har fått mange venner i lokalmiljøet og kommentarfeltene på facebook viser både unge og gamle sin støtte til gutta. Dette varmer. <3

Vi har visst det hele tiden, denne klassen, dette miljøet er midlertidig. Det er allikevel usigelig trist at det skjer på denne måten. Ungdommene som har hatt livet sitt på vent i over et år, trenger å komme videre med livene sine nå. De trenger ikke enda en midlertidig stasjon.

Vellykket besøk på en tung dag

Tilfeldighetene ville det sånn at samme dag som beskjeden om nedleggelsen kom, fikk klassen besøk av en ung afghansk mann som kunne formidle håp og muligheter. 22 år gamle Manzor har vært fem år i Norge. Han har fullført videregående utdanning, tatt svennebrev og jobber nå som frilansjournalist. Han hadde mange gode råd til ungdommene og viste dem at framtida er muligheter. Enten det er her i Norge eller et annet sted. Jeg var usikker på hvordan elevene ville takle besøk rett etter at de hadde fått de dårlige nyhetene om mottaket, men det var ingen grunn til bekymring. Tvert i mot var dette et vellykket besøk og flere av gutta ga uttrykk for at det hadde vært en god opplevelse.

Så, ok…. vi bretter opp ermene og fortsetter… Vi prøver igjen!

Før jul startet klassen altså sin egen blogg. På bloggen Prøv igjen, kan du se filmer som elevene har laget og lese elevenes egne tekster. De forteller om seg selv, livet i Norge og veien hit. Utover våren vil denne bloggen bli et av våre viktigste verktøy. Jeg håper mange av dere vil ta seg tid til å lese og dele ungdommenes egne tekster, filmer og erfaringer.

Hvorfor og hvordan vi jobber med bloggen skal jeg ta i et annet innlegg, senere. Og jeg vil selvsagt fortsette å dele de gode tipsene for hvordan vi jobber for å utvikle språket og bli enda bedre.

%d bloggere liker dette: