Barn forteller at de ønsker å føle seg verdifulle, ha venner og bli tatt vare på. I Ringsaker har ungdommene på mottaket på Brumund fått oppleve noe av dette. De har fått venner på fotballbanen, og gjennom ulike prosjekter med ungdomsskolen og Fagerlund barneskole. De har fått omsorg i en tid som har vært veldig utrygg og vanskelig for mange. Ved at mottaket nå legges ned mister ungdommene dette og de blir sviktet som følge av Norges asylpolitikk. Sånn skal det ikke være. Alle barn er like mye verdt, og alle barn har rett til å leve, lære og være trygge. På skolen har ungdommene fått føle seg verdifulle og ikke minst har Redd Barna vist disse ungdommene at deres stemme er viktig og de har tatt dem på alvor.

På fredag var vi så heldige å få komme på besøk til Redd Barnas kontor i Oslo. Der fikk vi bl.a se Redd Barnas nye kampanjeplakat “På lag med alle barn” Redd Barna fortalte at denne plakaten var inspirert av bl.a ungdommene i Brumunddals egne opplevelser av hva det betyr å være på lag.

20170203_122238894_ios

img_0698

Å være en del av et lag gir tilhørighet og en opplevelse av å skape noe sammen med andre. Vi vil gjerne vise at vi er på lag med alle barn. Vi utfordrer alle vi kjenner til å gjøre det samme. Ta et bilde der du viser hva det vil si å være på lag. del i sosiale medier og merk med #pålagmedallebarn og #brumundmottak

img_0248

img_0251

Skriv ut plakat eller flyer her:
Flyer A5 – På lag med alle barn
Plakat A3 – På lag med alle barn

%d bloggere liker dette: