Jeg anbefaler alle lærere å prioritere hjem- skole samarbeid. Ikke minst om du har elever som bor i mottak. Maken til glede over å få besøk av læreren sin skal du lete lenge etter.

I Sverige har Nihad Bunar, professor i utdanningssosiologi ved Stockholms universitet, forsket på hvilke faktorer som er viktige i opplæringen av nyankomne elever. I følge Bunar er innholdet i opplæringen og ikke minst hvordan man møter den enkelte elev det viktigste i opplæringen av nyankomne elever.For elever som kommer som enslige mindreårige blir ofte læreren en viktig person. Jeg er opptatt av at elevene må tas på alvor og jeg ønsker å bli godt kjent med dem.

Denne fredagen var jeg altså på et uformelt besøk på mottaket. Hjemme hos mine elever.kyllingfilet
Siden alle bor på samme sted, var det en fin anledning til å bli bedre kjent med elevene. Det ga meg også mulighet til å snakke med personale på mottaket om hvordan vi best kan samarbeide om guttenes læring.

Elevene kom å møtte meg i døra, de var stolte av å presentere læreren sin for personale og andre ungdommer på mottaket. Noen av guttene hadde laget middag og sørget for at jeg fikk en skikkelig omvisning i bygget. Elevene bor i et såkalt EM mottak, med selvhushold.
spillekort
Etter middagen fikk jeg være med på dans og kortspill.

%d bloggere liker dette: