I dag har vi spilt bingo til stor jubel fra elevene. Opplegget er enkelt, men krever ørlite grann forberedelse av oppgaver, hvis du ikke velger å bruke de du finner her eller på matematikk.org

Inspirasjon til oppgavene fant jeg på matematikk.org.. Der kan du også finne forslag til flere oppgavesett.

Utstyr

bingobrett Elevene kan lage egne bingobrett og velge egne tall, men det kan være greit å ha ferdige bingobrett som er laminerte og kan brukes flere ganger. På laminerte brett kan man bruke whiteboard tusjer som enkelt kan hviskes ut. Hvis man ønsker seg mer forseggjorte bingobrett og brikker kan man lage brett og brikker av tre slik som det beskrives her.

Å arbeide aktivt med lytteforståelse også i matematikkfaget.

Fokuset i vårt klasserom er vel så mye språklige ferdigheter som matematikkferdigheter, derfor er oppgavene stort sett tekstoppgaver og det krever at elevene lytter aktivt. God lytteforståelse er viktig i andrespråksinnlæringen. Elevene fyller inn tall som læreren har bestemt i 9, 16 eller 25 bingoruter.
bingobrett med kryssMålet er selvsagt som i all annen bingo å få 3, 4 eller 5 på rad, eller fullt brett.
Læreren eller en elev leser oppgavene høyt og elevene må lytte og forstå oppgaven, gjøre en utregning og deretter sjekke om de har tallet på sitt bingobrett.

Tilpasset opplæring

Vi holdt oss innenfor tall mellom 1-30 i dag, men det finnes ingen begrensninger for hvordan man kan tilpasse oppleggene til elevenes språklige og matematiske nivå. Multiplikasjon, brøk, desimaltall osv. Læreren som kjenner elevene i sin klasse kan tilpasse oppgavene slik at de passer for elevgruppa. Hvis læreren ønsker at elevene også skal ta i bruk taleferdigheter, kan man la to og to elever jobbe sammen om et bingobrett og diskutere seg fram til svarene.

Her kan du laste ned mal for bingobrett og her er det et forslag til oppgavesett.Flere oppgavesett finnes på matematikk.org

%d bloggere liker dette: