Dette har vært litt av en reise. For 5 år siden kom jeg fra NAFO (Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring) til Ringsaker voksenpedagogisk senter. Det var en midlertidig stilling for en gruppe enslige mindreårige elever, hovedsaklig fra Afghanistan. Planen var å bli der noen måneder, før jeg skulle ut i verden og gjøre noe STORT!

Stort ble det, men ikke på den måten jeg hadde tenkt. Etter et par uker i klasserommet, hadde jeg tapt hjertet mitt. Jeg begynte å skrive denne bloggen, fordi jeg hadde et ønske om å vise fram hvilke muligheter som finnes i det flerspråklige klasserommet. Jeg ville dele mine ideer, erfaringer, gleder og sorger.

Det viktigste var å ha et positivt fokus på undervisning og eksempler på alt vi kan få til, med de midlene vi har innen rekkevidde. Det viste seg å være et stort behov for en slik blogg og jeg er takknemlig for alle som leser, deler og oppmuntrer meg til å fortsette.

Bloggen har ført med seg flere positive opplevelser. Den Europeiske Språkprisen i 2017 og prisen som årets fabelaktig formidler i 2018 er store høydepunkter. Det har blitt mange kurs og forelesninger rundt om i Norge. Disse møtene med andre lærere har gitt meg inspirasjon til å fortsette. De siste årene har det også blitt bøker og artikler utenfor bloggen og sist, men ikke minst er jeg så heldig å få utvikle læremiddelet Hugin og Munin for nyankomne ungdommer.

Hugin og Munin vil ta med seg det beste fra bloggen, satt i et system som jeg håper kan bli et nyttig verktøy for lærere og ikke minst gi et godt læringsutbytte til elevene.

På bloggen er det innlegg om ulike klasseromsaktiviteter, digitale verktøy, uteaktiviteter, samarbeidslæring, flerspråklighet som ressurs, noen didaktiske refleksjoner og andre refleksjoner om livet i sin alminnelighet.

I januar publiserte jeg i tillegg nettsiden Grenseløse fortellinger. Der finnes det mange fortellinger som egner seg i det flerspråklige klasserommet. Fortellingene kan brukes i språkopplæring, for samtaler om livsmestring eller rett og slett som underholdning og for å glede seg over.

Livet i klasserommet er aldri det samme, og selv om læreren kanskje ønsker seg en rød tråd gjennom dagen, blir det ikke alltid slik….

I forbindelse med jubileet deler jeg de 12 mest leste innleggene gjennom årene og håper dere alle fortsetter å følge med på nye innlegg.

%d bloggere liker dette: