For noen dager siden så jeg på facebooksiden, norsk som andrespråk, en anbefaling av verktøyet Quizlet for å lage såkalte flashcards. Nysgjerrig som jeg er, så måtte jeg jo undersøke dette nærmere. Jeg er BEGEISTRET!

Quizlet er et verktøy som har mange muligheter. Her kan du lage flashcards med ord og bilde, har du en tospråklig lærer innen rekkevidde, kan du lage lister med norsk og elevenes morsmål, du kan for en veldig billig penge også legge inn lydfiler. Ved å bruke lydfiler for elevene øvelse i å lytte ut lyder. Quizlet har mange muligheter i gratisversjonen, og enda flere i betalingsversjonen.

Denne uka skulle vi se filmen Venner for livet og jeg bestemte meg for å prøve å lage en liste med ord som var nyttige å kunne i forkant av filmen. Jeg publiserte listen i klassens facebookgruppe,quizletf og når vi senere gikk igjennom ordene i klassen, hadde flere vært inne og øvd veldig godt på ordene. Det har vært vanskelig å finne lekser som elevene får til å gjøre på mottaket. Her har jeg funnet noe som fungerer.

Her er ordlisten jeg laget til filmen.

 

I tillegg til øvingssekvensen, hvor du ser ordet og bildet, finnes det ulike øvingsoppgaver. Finn par, skriv ordet du hører, skriv hva du ser på bildet osv. CIG_IMG067

Quizlet kan brukes på PC, nettbrett og mobil. Dette gjør det til et veldig anvendelig verktøy. Quizlet kan brukes i klasserommet, hjemme, på bussen… Kortene kan også skrives ut og brukes til aktiviteter i klasserommet.
 
 

CIG_IMG087 Det er raskt og enkelt å lage og elevene forstår konseptet, selv om selve siden er på engelsk. Mine elever skjønte intuitivt hva de skulle gjøre, men om man er usikker kan man med fordel gå igjennom oppgavetypene i fellesskap i klasserommet, før man gir elevene mulighet på egenhånd.
 

For å lage egne lister skriver du kun inn ordet som skal forklares på ene siden, og et bilde eller en forklaring på andre siden. Du kan lage oppgaver med synonymer, antonymer, sett inn i setning osv…
quzlet demo

Her er det mange muligheter for bruk og jeg skal utforske videre alle mulighetene som finnes her.
Hvis du vil lære mer, anbefaler jeg å se nærmere på Quizlet her.

%d bloggere liker dette: