I denne boka, “Mens vi venter. En hilsen fra barn som søker asyl i Norge”, forteller barn og ungdom ærlig, modig og innsiktsfullt om drømmer og savn, om hverdager og ventedager, om hva de trives med og hva de skulle ønske var annerledes. Boka er utgitt av Redd barna som jobber for at disse barn i asyl skal få innfridd sine rettigheter, på samme måte som alle andre barn i Norge. Asylsøkerbarn er først og fremst barn, og de skal ha lik tilgang til omsorg, ivaretakelse, skole og fritidsaktiviteter som alle andre barn.
.

Boken kom for noen år siden, men den er absolutt aktuell og alle som jobber med unge asylsøkere burde lese denne.
fra barn som venter
Barna og ungdommene som søker asyl i Norge kommer fra mange forskjellige land, og de har opplevd ulike ting på veien hit. Noen kommer direkte fra hjemlandet, mens andre har vært i ett eller flere land før de kommer til Norge. Noen har reist sammen med foreldre eller annen familie, andre barn kommer helt alene som enslige mindreårige asylsøkere.

Det å være på flukt er det motsatte av å ha det trygt. Det innebærer at alt man hadde er borte. Hus og hjem, besteforeldre, venner, skole, og kanskje til og med foreldre og søsken. Her i Norge er alt ukjent og nytt, og det kan ta lang tid før de får vite om de får være her, eller om de må dra. I Mens vi venter forteller barn og ungdom selv om hvordan de har det og hvordan de opplever denne tiden mens de venter. De forteller fordi de vil at vi skal lytte og bedre forstå hvordan det er å være dem. De ønsker å ta del i og påvirke de mange diskusjonene som angår dem.

penner over våpen
Barna og ungdommene du får møte i denne boken forteller om hva som engasjerer dem, hva som bekymrer dem, hva de liker å gjøre, hva de ønsker å forandre på, og hvordan det er akkurat der de bor.
Her kan du lese boka; Mens vi venter. En hilsen fra barn som søker asyl i Norge
Her kan du lese mer om arbeidet med boka

%d bloggere liker dette: