Jeg har verdens beste jobb! Dere som har fulgt med en stund, vet at jeg er opptatt å finne fram til elevenes ressurser og utnytte disse på beste mulige måte.

Noen viktige verdier for meg som lærer er å :
1. Ta seg tid til alle elevene
2. Vise interesse for, og bli kjent med elevene
3. Finne utfordringer som er tilpasset alle, den raske, den stille, han som trenger litt lengre tid, han som ikke har sovet så godt i natt, han som ikke klarer å sitte rolig og han som jobber iherdig.
4. Ha det gøy

Nå som jeg har en helt ny gruppe har jeg vært opptatt av å bli kjent med og finne fram til den enkeltes ressurser. Med nye elever er det alltid spennende å se om man treffer med undervisningen og om man får til en god dynamikk i klassen. Så langt i høst har vi prøvd oss fram med ulike aktiviteter, med spesielt fokus på samarbeid og muntlige ferdigheter. Jeg har oppdaget mange talenter; tegnere, fortellere, dansere og sangere. Her er det flere med gode datakunnskaper, noen er gode i matematikk og andre er gode på å samarbeide, løfte fram medelever og spre glede rundt seg. jeg gleder meg til fortsettelsen.

I uka som gikk har det vært mye fokus på valg og politiske partier, men vi fikk også tid til de gode fortellingene. Jeg tok med meg mine knapper og perler og utfordret elevene til å fortelle spennende fortellinger. Det var en fantastisk time og jeg fikk servert eventyr, romantikk og rørende fortellinger om vennskap. Her kan du lese mer om muntlige fortellinger.Her kan du lese mer om oldemors perler og andre fortellinger.

Ellers har vi jobbet med ordforråd – kroppsdeler og adjektiver.
Elevene har tegnet og forklart om de ulike kroppsdelene.

Adjektivkortene har gjort god nytte for seg, vi har lært nye ord, vi har mimet dem og brukt dem i ulike sammenhenger. På fredag var jeg bortreist og elevene hadde vikar. Etter et par timer fikk jeg verdens beste oppmuntring.

Og jammen fikk vi tid til litt musikk også…
Tusen tegninger med Karpe Diem

musikk i språkopplæring

%d bloggere liker dette: