Vet du hvordan det er å miste alt? Vet du hvordan det er å sitte i fengsel, fordi du kommer fra feil land? Vet du hvordan det er når du må velge mellom å gifte deg eller dra i militæret? Vet du hvordan det er å savne en venn, ei bestemor eller mamma? Vet du hvordan det er å være redd? Alt dette og mere til vet elevene på i grunnskole 1 klassen på Ringsaker voksenpedagogisk senter.

I flere uker har de strevd med å finne ordene, minner har kommet opp og de har både gruet seg og gledet seg til å kunne fortelle sine fortellinger til et publikum. På torsdag fikk de lønn for strevet. 🙂 Ringsaker bibliotek var arenaen, publikum var lydhøre og mange ble tydelig berørt. Alle tilbakemeldingene fra publikum, lykkeønskninger og takk er bevis godt nok for meg. Å skape slike arenaer der elevene kan dele sine fortellinger, erfaringer, drømmer, savn og håp er viktig og skaper et litt varmere samfunn.

Dette prosjektet, prosessen og resultatet er godt pedagogisk forankret. Elevene får oppleve Mestring når de kan stå foran et publikum og vise fram et mangfold av fortellinger, de opplever at deres erfaringer og fortellinger Anerkjennes som viktige. Gleden når det er over og du har mestret er ubeskrivelig og jeg tror elevene opplever at de får en Identitetsbekreftelse. I prosessen har de Samhandlet og lært av hverandres historier, de har fått være Kreative og han investert av seg selv og sine følelser. Selv tror jeg at et slikt prosjekt også forebygger utenforskap og skaper ikke bare integrering, men også inkludering. Tilsammen er alt dette MAGISK!

Vil du vite mer om prosessen og hvordan vi har jobbet, så kan du se på disse bloggpostene for tips!

Det aller viktigste når man jobber slik er å skape et trygt læringsmiljø. Elevene må kjenne seg trygge, dette er deres egne historier og de må selv sette grensene for hva de ønsker å formidle. I prosessen har det vært rom for både latter og tårer. Jeg oppmuntrer dem og tror på dem, men om noen ikke ønsker å dele sin historie så har jeg respekt for det.

Ringsaker kommune var på plass og det er hyggelig å lese at de også koste seg på vår forestilling. <3 https://www.ringsaker.kommune.no/gripende-fortellinger-om-frihet-droemmer-og-virkelighet.6200758-196585.html

%d bloggere liker dette: