Integrering starter med at mennesker blir kjent med hverandre. Derfor starter Stiftelsen Tømmerstock og Ringsaker & Omegn Solidaritetsnettverk (ROS) Bøddi-prosjektet.
Prosjektet handler om å knytte bånd mellom ungdom med røtter i Ringsaker og de nyankomne, enten de har fått opphold eller bor på mottak.
Stort sett all aktivitet disse ungdommene blir tilbudt foregår på mottakene. Dermed blir det lite kontakt med samfunnet utenfor, der de skal integreres, sier Helen Rønningsbakken i solidaritetsnettverket til Ringsaker blad.

Bøddi er et bra tiltak for å få til inkludering og integrering i Ringsaker kommune. Ungdommene på mottakene ser fram til høsten hvor aktivitetene kommer i gang for fullt.

Bøddi er tenkt som et vennskapsprosjekt hvor det vil bli knyttet kontakter på tvers av kulturelle grenser. Vi ser at ungdommene på mottakene har store behov for kontakt med samfunnet rundt dem, for å bli kjent med Norge og nordmenn

Helene Rønningsbakken til Ringsaker blad

I forbindelse med prosjektet er det opprettet en egen facebookgruppe Klassen vår fikk i oppdrag å komme opp med et forslag til bakgrunnsbilde til facebookgruppen. Tema for oppgaven var selvsagt vennskap og guttene har tegnet og vært ute å fotografert til prosjektet. Det kom mange flotte og kreative forslag og alle bidragene var så flotte at vi måtte lage en collage. Elevene koste seg med tegneoppdraget og de ser fram til å få mulighet til å bli kjent med norske ungdommer utover høsten. Gjennom tegneoppdraget får elevene selv et eieforhold til prosjektet og noen av guttene som var ute å fotograferte er allerede i gang med rekrutteringen.

Oppstarten av prosjektet blir Tømmerstockfestivalen. De stiller med 150 festivalbilletter, hvor tanken er at 75 lokale ungdommer skal teames opp med 75 innvandrerungdommer fra ulike mottak som en slags venne/fadderordning. Utover sensommeren, høsten og vinteren vil det bli minimum en aktivitetskveld i måneden.Aktivitetskveldene vil inneholde grupper som driver med foto, media, data, maling, spill, dans, drama osv.

Nå er ROS og Tømmerstock på utkikk etter ungdom som vil delta i prosjektet. Vi trenger at alle de flotte ungdommene i Ringsaker engasjerer seg. De første 75 som melder seg inn i vår registreringsportal får gratisbilett (verdi 650,-)til torsdagens konsert under Tømmerstock som er vårt offisielle avspark på neste skoleårs aktiviteter. Her er lenken til registrering:

Hedmark fylkeskommune er med på finansieringen av prosjektet.

Vi har samarbeidet med Tømmerstock lenge om å skape gode ungdomstilbud. Dette ville vi være med på, for i dette prosjektet ligger det en ekstragevinst,

Lise Cathrine Pedersen, som arbeider med kulturkortet for ungdom i Hedmark fylkeskommune.

Les mer her:
BØDDI, bestevenn er liv
Ringsaker og Omegn solidaritetsnettverk
Tømmerstock
Ringsaker blad

%d bloggere liker dette: