Godt nytt år – tid for ettertanke

Nytt år er ofte tid for ettertanke. Tanker om året som har gått, gode minner, utfordringer og kanskje noen sorger. Det er også tid for å se framover på det året som skal komme. Vi setter oss nye mål, legger planer og har kanskje noen forsetter om ting vi ønsker å forandre i eget liv. Les mer om ulike innfallsvinkler til disse temaene i klasserommet.

Mine beste tips for en språkutviklende opplæring

Her presenterer jeg noen av mine beste tips for en helhetlig og språkutviklende opplæring....

Skrive nyttårstaler

Vi skal igang med å skrive nyttårstaler. Gjennom prosjektet ønsker jeg å gi elevene språket og motet til å uttrykke seg. Elevene skal gjennom forberede, skrive og framføre en personlig tale på 1,5 -3 minutter. For at de skal få til dette trenger de opplæring og støtte fra læreren og hverandre.

Les Brødrene Løvehjerte – En forræder i Kirsebærdalen

Noen har kanskje ventet på fortsettelsen av Brødrene Løvehjerte? Her kommer forslag til hvordan vi kan jobbe med kapittel 4-5-6. Opplegget kan tilpasses flere ulike nivåer. Når vi leser en slik tekst er det viktig å gi elevene mye støtte underveis. F.eks ved hjelp av bilder og stopp underveis i lesingen. Å la elevene lese teksten parallelt på morsmålet vil også være en god støtte for de som kan lese og skrive på eget morsmål. Gjennom en slik tilnærming til skjønnlitteratur bearbeider vi tekstens innhold grundig. Foruten leseforståelse settes det i gang egne tanker og refleksjoner om teksten, ordforrådet utvikles

Brødrene Løvehjerte kapittel 2 og 3

Vi fortsetter å lese om Brødrene Løvehjerte. De to første kapitlene er ganske triste og en av...

Vi leser Brødrene Løvehjerte – Kapittel 1

Vi har nettopp startet å lese Astrid Lindgrens klassiker, Brødrene Løvehjerte. Boken passer...

Vi gratulerer

Vi gratulerer Ali Mohammed med kulturstipendet 2021 fra Bamble kommune! Stipendet har han fått for sitt arbeid med boka «Griseflax». «Jeg er både stolt, glad og ydmyk for å få denne prisen», sier Ali Mohammed. Vi er stolte av å ha ham som samarbeidspartner.

Üzüm, angûr eller druer?

Denne fortellingen av den persiske mystikeren og poeten Rumi handler om et møte mellom flere...

Forhåndsregistrer deg

Ja! Jeg vil være den første til å prøve ut Hugin og Munins nye portal. Hold meg oppdatert!

 

Hei alle trofaste følgere av bloggen glimt fra et flerspråklig klasserom og alle nye følgere. Jeg er Tone, som står bak bloggen. I 2021 grunnla jeg selskapet Magisk Kunnskap AS. Vi i magisk kunnskap er opptatt av at alle skal få gode muligheter for læring i det flerspråklige klasserommet. Vi utvikler derfor læremiddelet Hugin og Munin. Jeg vil gjerne fortsette med bloggen også og har derfor bestemt meg for å flytte alt innholdet hit, slik at dere fortsatt kan få tilgang til læringstips, ideer og mine tanker.

Tone

Magisk direktør, Magisk kunnskap AS

Glimt fra et flerspråklig klasserom

Vi gratulerer

Vi gratulerer

Vi gratulerer Ali Mohammed med kulturstipendet 2021 fra Bamble kommune, for hans arbeid med boka...

les mer

Motta nyhetsbrev%d bloggere liker dette: